Jeśli chcesz przyznać lub odebrać dostęp do swojej strony (fanpage’a) na Facebooku wybranej osobie wykonaj te proste kroki. Czynności te możesz też wykonać, aby sprawdzić czy ktoś ma dostęp do Twojej strony.

Co się stanie, gdy przyznasz dostęp do strony na Facebooku?
Dzięki przyznaniu dostępu wybranej agencji do Twojej strony na FB ta będzie mogła wykonać audyt dotychczasowych działań, publikować posty, komentować w Twoim imieniu, etc.
Co będzie potrzebne?

  • Dostęp do Twojej strony na Facebooku (login, hasło).
  • Adres email, na jakim ma utworzony profil na Facebooku osoba, której chcesz przyznać dostęp. Przydatne może być polubienie Twojej strony przez tą osobę.
  • Przydatne może być polubienie Twojej strony przez tą osobę.

Przyznawanie dostępu do strony na Facebooku, jeśli nie używasz Menedżera Firmy

  1. Zaloguj się do Facebooka.
  2. W prawym górnym rogu kliknij ikonę „dzióbka” i z rozwijanego menu wybierz swoją stronę.
  3. Z górnego menu wybierz „Ustawienia
  4. Teraz z menu po lewej stronie wybierz „Role na stronie
  5. W polu „Przypisz nową rolę na stronie” podaj adres email osoby, której chcesz przyznać dostęp i wybierz poziom. Zatwierdź klikając „Dodaj„. Jeśli nie posiadasz emaila spróbuj z imieniem i nazwiskiem, jakiego używa ta osoba na Facebooku.

Odbieranie dostępu do strony na Facebooku, jeśli nie używasz Menedżera Firmy

  1. Zaloguj się do Facebooka.
  2. W prawym górnym rogu kliknij ikonę „dzióbka” i z rozwijanego menu wybierz swoją stronę.
  3. Z górnego menu wybierz „Ustawienia
  4. Teraz z menu po lewej stronie wybierz „Role na stronie
  5. Na liście „Istniejące role na stronie” znajdź osobę, której chcesz odebrać dostęp. Kliknij „Edytuj„, „Usuń” i „Zapisz”

Przyznawanie i odbieranie dostęu do strony, jeśli używasz Menedżera Firmy

  1. Przejdź do Menedżera Firmy.
  2. Z górnego menu wybierz „Wszystkie narzędzia”, a następnie „Ustawienia„.
  3. Teraz będąc w „Ustawieniach firmowych” kliknij „Dodaj nowych użytkowników„.
  4. Wpisz adres email osoby, której chcesz przyznać dostęp. Wybierz czy ma to być „Pracownik” czy „Administrator” i zatwierdź klikając „Dodaj”.
  5. Zaznacz, do której strony chcesz przypisać osobę i kliknij „Dalej”.
  6. Zaznacz, do którego konta reklamowego chcesz przypisać osobę. Zatwierdź lub „Pomiń”.
  7. Jeśli posiadasz katalogi produktów przypisz je lub „Pomiń”. Zamknij.